Elevul Dima dintr-a șaptea de Mihail Drumeș – REZUMAT

Elevul Dima dintr-a șaptea de Mihail Drumeș – REZUMAT DE NOTA 10

Elevul Dima este Grigore Dima născut în Anglia, cu două cetățenii: română și engleză. Primele două clase gimnaziale le-a făcut la Londra, a treia la Geneva, a patra la București, a cincea și a șasea la Paris.

În clasa a șaptea, tatăl său l-a trimis la școala de stat la Craiova unde a fost găzduit de Doña Bianca. În timpul școlii, băieții au decis să facă o excursie la Dunăre, dar au anulat-o, gândindu-se să pornească în căutarea unei comori în America.

După o altercație cu Basu’, colegul lui de clasă, în timpul căreia Dima a fost rănit și apoi dus la spital, Lotte, fata gazdei, își recunoaște dragostea față de Dima și astfel a început o frumoasă poveste de iubire.

Cu gândul la expediția transoceanică, Dima a creat „A.R.P.E.T-ul” care avea ca obiective principale descoperirea comorii și înființarea unei noi țări numită Grigorida.

Această idee a fost susținută și de profesori. În clasa a VIII-a, Dima a fost mutat la Leagăn unde s-a împrietenit cu elevul din clasa a VI-a, Cătălin Șoimaru care se sinucide din dragoste pentru directoarea Leagănului. Toți arpetiștii l-au condus pe ultimul drum și i-au ținut de urât la mormântul lui până a doua zi.

Visul expediției transoceanice a fost curmat de o altercație dintre elevii clasei a VIII-a și Consiliul Profesoral urmată de decizia exmatriculării lui Dima din toate școlile și distrugerea A.R.P.E.T-ului de către Poliția din Craiova.

Astfel, Dima a fost obligat să se mute la București sub o identitate falsă pentru a nu fi descoperit de Poliție și unde s-a dus în audiență la Secretarul general al Ministerului Învățământului pe care l-a amenințat că se va sinucide dacă nu i se retrage pedeapsa în 27 de zile.

Lotte l-a urmat la București și a hotărât să se sinucidă împreună cu el. Între timp cei doi s-au logodit. Neprimind niciun răspuns de la oficialități până la 1 Decembrie, cei doi îndrăgostiți au încercat să se sinucidă la Hotel Europa, dar nu au reușit, fiind salvați de tatăl lui Dima.

După acest episod, cei doi au fost separați de către părinți și Dima a început o nouă viață în Anglia, continuându-și studiile, crezând că Lotte a murit.

La 15 ani după moartea tatălui său, Dima, acum inginer, află că Lotte nu este moartă și pornește spre Craiova pentru a o întâlni. Însă Lotte era deja căsătorită și avea 3 copii.

Acolo, Dima a întâlnit-o pe Ioana Pâslaru, pe care nu o mai văzuse de 16 ani, de la Revelionul din 1914, unde îi promisese că se vor căsători. Cei doi s-au logodit și au început o nouă etapă din viața lor.

Elevul Dima dintr-a șaptea de Mihail Drumeș – REZUMAT SCURT

Elevul Grigore Dima a crescut în Anglia cu dublă cetățenie română și engleză și a studiat în mai multe țări europene.

La școala din Craiova, unde a fost găzduit de Doña Bianca, a creat o organizație numită „A.R.P.E.T.” pentru a descoperi o comoară și înființa o nouă țară numită Grigorida.

Visul său a fost curmat de o altercație cu autoritățile școlare, iar Dima a fost exmatriculat și a trebuit să se ascundă sub o identitate falsă în București.

Acolo, el s-a îndrăgostit de Lotte, care l-a urmat în București și a amenințat să se sinucidă împreună cu el.

După ce au încercat să se sinucidă fără succes, cei doi au fost separați. După mulți ani, Dima s-a întors în Craiova și a întâlnit-o pe Ioana Pâslaru, o veche cunoștință, cu care s-a logodit.


error: