Frumoasa și Bestia – rezumat

Povestea „Frumoasa și Bestia” explorează teme de frumusețe, sacrificiu și dragoste adevărată prin intermediul unui basm clasic.

frumoasa si bestia rezumat

Rezumat „Frumoasa și Bestia”

În această poveste, un negustor văduv trăiește cu cei doisprezece copii ai săi într-un conac, iar fiica sa cea mică, pe nume Frumoasa, este deosebit de atrăgătoare și blândă.

După ce negustorul își pierde averea într-o furtună pe mare, familia se mută într-o căsuță mică din pădure.

Când una dintre navele negustorului revine în port, el se întoarce în oraș pentru a încerca să-și recupereze averea. Înainte de plecare, el le întreabă pe fiicele sale ce cadouri să le aducă.

Fiicele mai mari cer bijuterii și rochii frumoase, în timp ce Frumoasa cere doar un trandafir​​.

În drumul său de întoarcere, negustorul se rătăcește și ajunge la un castel misterios.

Aici, el este întâmpinat cu mâncare și adăpost, dar când pleacă și ia un trandafir din grădina castelului pentru Frumoasa, apare Bestia, stăpânul castelului.

Bestia este furioasă, dar permite negustorului să plece cu condiția să-și trimită una dintre fiice la castel în locul său.

Frumoasa alege să meargă la castel pentru a-și salva tatăl, unde Bestia o tratează cu amabilitate.

Cu timpul, Frumoasa descoperă că, în ciuda înfățișării sale înspăimântătoare, Bestia este blândă și binevoitoare.

În fiecare noapte, Bestia o cere de soție pe Frumoasa, care îl refuză, dar începe să viseze un prinț frumos.

Frumoasa crede că prințul este ținut captiv de Bestia și începe să exploreze castelul, descoperind camere fermecate și animale slujitoare​.

După ce își vizitează familia cu permisiunea Bestiei, dar se întoarce târziu, Frumoasa are o viziune în care Bestia zace pe moarte.

Se întoarce la castel și îl găsește pe Bestia aproape muribundă în grădina castelului.

Frumoasa își dă seama că îl iubește pe Bestia și acceptă să se căsătorească cu el. În dimineața următoare, Bestia se transformă în prințul din visele ei.

Povestea se încheie cu apariția unei zâne care dezvăluie că Frumoasa este de fapt nepoata ei, iar mama prințului este sora zânei, și toți trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți​.


Categorii:
error: