Harry Potter și Ordinul Phoenix – rezumat

Publicat pentru prima dată în 2003, „Harry Potter și Ordinul Phoenix” este al cincilea volum din celebrul serial scris de J.K. Rowling. Cartea urmărește aventurile lui Harry Potter și ale prietenilor săi, Ron și Hermione, în timpul celui de-al cincilea an petrecut la Hogwarts, școala de magie și vrăjitorii.

În acest volum, Harry se confruntă cu numeroase provocări, începând cu un incident în care este forțat să-și folosească magia pentru a alunga dementorii și salvându-l pe vărul său, Dudley, dar fiind apoi amenințat cu exmatricularea de către Ministerul Magiei. Situația se complică odată ce Harry descoperă că Ministerul Magiei refuză să recunoască întoarcerea lui Cap-de-Mort, un fapt care are consecințe grave pentru toți vrăjitorii.

Pe parcursul cărții, Harry este implicat în înființarea unei organizații secrete pentru a-i învăța pe elevi cum să se apere împotriva forțelor întunecate, întrucât noul profesor de Apărare contra magiei negre, Dolores Umbridge, se concentrează exclusiv pe aspectele teoretice ale magiei, ignorând pericolele reale.

În același timp, Harry descoperă că Cap-de-Mort încearcă să obțină o profeție care îl privește pe el, iar evenimentele se precipită într-o confruntare finală în care se dezvăluie adevărata natură a amenințării.

Pe tot parcursul cărții, Harry are de înfruntat numeroase provocări și pierderi, iar finalul surprinzător îl determină să accepte o nouă realitate și să se pregătească pentru viitoarele confruntări.

„Harry Potter și Ordinul Phoenix” este o carte plină de tensiune și acțiune, care aduce noi elemente în universul vrăjitorilor și dezvoltă personajele în mod captivant. J.K. Rowling reușește să creeze o poveste complexă și emoționantă, care captivează cititorii de toate vârstele.


Categorii:
error: