Harun și marea de povești – rezumat

„Harun și marea de povești” este un roman pentru copii scris de Salman Rushdie și publicat pentru prima dată în 1990 în Regatul Unit al Marii Britanii. Cartea abordează probleme sociale specifice subcontinentului indian și este povestită din perspectiva lui Harun, un băiețel care trăiește într-un oraș trist alături de părinții săi, Soraya și Rașid Khalifa.

Pacea și armonia din viața lui Harun sunt tulburate atunci când mama sa pleacă de acasă cu vecinul lor, domnul Sengupta, iar tatăl său, Rașid, se trezește implicat într-un conflict politic. Împreună cu tatăl său, Harun călătorește într-o lume fantastică numită Kahani, unde descoperă Apa Dorințelor din Oceanul cu Șuvoaie de Povești. Acolo, ei se confruntă cu poluarea și războiul dintre orașele Chup și Gup.

Pentru a salva prințesa captivă și a restabili pacea, Harun și prietenii săi se angajează într-o aventură plină de pericole și magie. În final, reușesc să distrugă umbra lui Khattam-Şud și să îndeplinească dorința lui Harun de a-și revedea mama și de a aduce bucurie în orașul său trist.

Prin povestea sa plină de realism magic, „Harun și marea de povești” subliniază importanța poveștilor și a actului povestirii. Această carte, dedicată fiului autorului, explorează teme profunde într-o manieră accesibilă copiilor, oferindu-le o lectură captivantă și plină de învățăminte.


error: