Inimă de cerneală – rezumat

In romanul „Inimă de cerneală”, povestea se axează pe Meggie, o tânără de doisprezece ani pasionată de lectură. Ea moștenește de la tatăl ei, Mo, darul de a aduce personajele din cărți la viață atunci când citesc cu voce tare. La început, Meggie nu știe despre acest talent al tatălui său, deoarece mama ei a dispărut când era mică și nu își amintește prea multe despre ea.

Aventurile încep cu vizita neașteptată a lui Deget-de-praf, un om ciudat cu fața plină de cicatrici, care îi conduce pe Mo și Meggie la casa mătușii lor, Elinor. În biblioteca mătușii, Mo ascunde o carte de ochii lui Capricorn, un tâlhar care a provocat multe probleme în trecut.

Conflictul dintre Capricorn și Mo este vechi, iar Mo simte o vinovăție profundă pentru ceea ce s-a întâmplat cu mulți ani în urmă, când a adus din greșeală personaje dintr-o carte în lumea reală, iar mama lui Meggie a dispărut. Meggie află această poveste abia după ce ea, Mo și Elinor sunt luați prizonieri de oamenii lui Capricorn.

Mo ascunde cartea de Capricorn pentru a preveni mai mult haos, iar personajele din carte se confruntă cu dificultăți pentru a se adapta la lumea reală. Apoi apare Fegnolio, autorul cărții „Inimă de cerneală”, care se întâlnește cu personajele sale și schimbă sfârșitul cărții pentru a salva pe toți.

În final, Mo și Meggie se reîntâlnesc cu mama tânărului și pleacă împreună cu Elinor înapoi la conacul acesteia. „Inimă de cerneală” este un roman captivant și plin de aventuri, potrivit atât pentru copii și adolescenți, cât și pentru adulți. Acesta exploatează ideea aducerii ficțiunii în lumea reală, oferindu-ne puterea de a ne construi propriul univers.


Categorii:
error: