O buclă în timp – rezumat

Rezumat „O buclă în timp” – de Madeleine L’Engle

Într-un univers alternativ, povestea lui Meg Murry se desfășoară cu o întorsătură creativă și fascinantă.

Meg, o tânără strălucitoare și nonconformistă, se confruntă nu doar cu dispariția tatălui său, un cercetător vizionar, ci și cu misterele unui univers mult mai vast și complex decât se învățase la școală.

o bucla in timp de Madeleine L'Engle

Povestea începe într-o noapte misterioasă, când Meg întâlnește o creatură cerească enigmatică, doamna Ce, care pare să știe mult mai multe despre destinul familiei Murry decât și-ar fi imaginat vreodată.

Doamna Ce, cu o prezență care oscilează între bizar și înțelept, îi dezvăluie lui Meg existența teseractului, o poartă spre alte dimensiuni care ar putea fi cheia găsirii tatălui ei.

Meg, împreună cu fratele ei mai mic, Charles Wallace, un copil supradotat cu o intuiție neobișnuită, și Calvin O’Keefe, un coleg de clasă carismatic și enigmatic, se aventurează într-o călătorie plină de pericole și revelații.

o bucla in timp - imagine 1

În timp ce călătoresc prin teseract, ei întâlnesc ființe celeste precum doamna Ce, doamna Cine și doamna Care, fiecare cu abilități și înțelepciuni unice, ghidându-i spre destinul lor.

Pe parcurs, Meg se confruntă cu propriile sale temeri și incertitudini. Într-o lume unde totul pare a fi un puzzle cosmic, Meg învață să-și folosească inteligența și curajul pentru a naviga prin provocările care apar.

Când ajung pe Camazotz, planeta unde se presupune că se află tatăl lor, grupul descoperă o lume monocromă, unde toți locuitorii sunt controlați de IT, un creier gigant care impune uniformitate absolută.

Charles Wallace, deși dotat cu o minte excepțională, cade sub influența malefică a IT-ului, transformându-se într-un robot lipsit de emoții.

o bucla in timp - imagine 2

Meg și Calvin reușesc cu greu să scape, fiind salvați în ultimul moment de dl Murry, care îi transportă pe o planetă gri numită Ixchel. Aici, ființe înalte și blânde le oferă adăpost și înțelepciune, pregătindu-i pentru următoarea etapă a călătoriei lor.

Ultima confruntare cu IT pe Camazotz o găsește pe Meg singură, într-o misiune de salvare a fratelui ei.

Aici, ea descoperă că arma secretă împotriva răului este ceva profund personal și uman, un lucru pe care niciun creier super performant nu îl poate înțelege sau controla.

Este momentul în care Meg învață că adevărata putere vine din interior și că cele mai mari bătălii se câștigă nu cu forța, ci cu inima și mintea.

Finalul poveștii rămâne un mister, lăsând cititorul să se întrebe dacă Meg reușește să-și salveze fratele și să învingă răul cosmic. Este o invitație deschisă spre imaginație, curaj și descoperirea propriilor noastre puteri interioare.


error: