Olguța și marea demascare – rezumat

„Olguța și marea demascare” este al treilea volum din seria cu aceeași protagonistă, scrisă de Alex Moldovan, un autor clujean. Publicată în 2021 la editura „Arthur”, cartea continuă povestea incitantă a aventurilor Olguței, o adolescentă cu o familie neobișnuită care se confruntă mereu cu provocări neașteptate.

Acțiunea începe în timpul vacanței, când Olguța este surprinsă de vizita unui agent de poliție care îl caută pe tatăl ei, acuzat de diverse infracțiuni. Decisă să-și ajute tatăl, Olguța fuge de acasă și se îndreaptă către capitala țării, unde locuiesc bunicii ei. Aici, ea se întâlnește cu Dora, o fată pe care o admirase anterior și cu care acum începe să socializeze.

Între timp, cel mai bun prieten al Olguței sosește și el la București, iar când Olguța se întoarce la Cluj, descoperă că tatăl ei fusese acuzat de infracțiuni pe care nu le-a comis. În paralel, apar și complicații în relația sa cu Victor, dar cei doi reușesc să-și clarifice sentimentele și să-și oficializeze relația.

Pe parcursul cărții, Olguța se confruntă cu numeroase aventuri și surprize, iar finalul lasă cititorii în suspans, pregătindu-i pentru un alt volum plin de evenimente și explicații privind identitatea Dorei și alte probleme rămase nerezolvate.

Astfel, „Olguța și marea demascare” oferă cititorilor o poveste captivantă din viața protagonistei, pregătindu-i pentru continuarea aventurilor ei în volumele viitoare.


Categorii:
error: