Olguța și operațiunea Jaguarul – rezumat

„Olguța și operațiunea Jaguarul” este continuarea poveștii despre aventurile copilei Olguța, scrisă de Alex Moldovan. Lansată în toamna anului 2020, această carte urmărește evenimentele care au loc după reuniunea Olguței cu bunicul său misterios și plin de surprize, care a schimbat complet modul în care ea îl privea.

În această continuare, Olguța se confruntă cu noi provocări și aventuri. Totul începe cu o înmormântare, despre care se crede că este pentru mama ei, care avea nevoie urgentă de un transplant de rinichi. Bunicul fetei, Constantin, urma să doneze un rinichi, dar este răpit de un individ numit Maximilian, care cere o recompensă de un milion de euro.

Cu mama ei pe patul de spital și operația programată pentru peste două zile, Olguța se îndoieste de abilitatea bunicului său de a face o nouă glumă într-un moment atât de delicat. Într-o încercare disperată de a câștiga mai mult timp, Olguța și prietenul ei Victor înscenează o înmormântare falsă pentru mama ei, sperând să încetinească făptuitorul.

Ajutați de Victor și de o altă prietenă, Cora, Olguța se lansează într-o căutare disperată pentru a-și găsi bunicul și câinele, care a fost de asemenea răpit. În timpul căutărilor, Olguța primește un mesaj anonim care îi indică locul unde se află bunicul. După o serie de aventuri palpitante și situații tensionate, Olguța reușește să-și găsească bunicul și să rezolve criza.

Finalul cărții este unul fericit, cu familia reunită și mama ei trecând cu succes printr-o operație. Bunicul se dovedește a fi în siguranță, iar relația lui cu Olguța se îmbunătățește. Cartea reușește să mențină interesul cititorilor cu aventuri rapide și captivante, ceea ce a dus la apariția celei de-a treia cărți despre Olguța, intitulată „Olguța și marea demascare”.


Categorii:
error: