Pe Aripile Vântului REZUMAT

„Pe aripile vântului”, scris de Margaret Mitchell, este unul dintre cele mai cunoscute romane din toate timpurile, având la bază povestea de dragoste dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler.

Acțiunea începe în aprilie 1861, chiar înainte de izbucnirea Războiului Civil American, când Scarlett află despre logodna lui Ashley, bărbatul pe care îl iubește în secret, cu Melanie.

Scarlett, o tânără fermecătoare, dar nu neapărat frumoasă, este curtată de mulți bărbați, pe care îi manipulează cu ușurință.

În ciuda educației primite de la mama sa, o aristocrată de origine franceză, Scarlett își urmează propriile dorințe, adesea încălcând principiile pe care mama sa i le-a insuflat.

În încercarea de a stârni gelozia lui Ashley, Scarlett atrage atenția tuturor bărbaților prezenți la un picnic.

În cele din urmă, îi mărturisește lui Ashley sentimentele sale, dar reacția acestuia o înfurie.

În mijlocul acestei scene, Scarlett îl întâlnește pe Rhett Butler, un bărbat renegat de propria familie și cu o reputație îndoielnică.

În ciuda avertismentelor, Scarlett se căsătorește cu Charles, fratele Melaniei, cu o zi înainte de nunta acesteia cu Ashley.

După ce rămâne văduvă și dă naștere unui băiat, Scarlett este invitată de Melanie să locuiască cu ea la Atlanta.

Aici, Scarlett îl reîntâlnește pe Rhett, care o ajută să se bucure din nou de viață.

În cele din urmă, Atlanta este cucerită și Scarlett este nevoită să fugă înapoi la plantația familiei sale, Tara, unde descoperă că mama ei a murit, tatăl ei și-a pierdut mințile, iar surorile ei sunt bolnave.

Scarlett se recăsătorește de două ori, prima dată cu Frank Kennedy, un om de afaceri, pentru a-și salva plantația de la faliment, și a doua oară cu Rhett Butler, cu care are o fiică, Bonnie.

Însă relația lor se răcește, iar după moartea tragică a lui Bonnie, Rhett îi mărturisește lui Scarlett că nu o mai iubește.

În ciuda acestui fapt, Scarlett decide să se întoarcă la Tara și să încerce să-l recucerească pe Rhett, având în minte fraza: „La urma-urmelor, e și mâine o zi”.


error: