Prietenul meu – rezumat

„Prietenul meu” este un text pentru copii scris de Ioana Pârvulescu și inclus în manualul de Limba și Literatura Română pentru clasa a cincea. Autoarea a avut ideea de a aduce un suflu nou textelor studiate în școală, oferind elevilor alternative mai plăcute și mai vesele.

Acțiunea se desfășoară pe parcursul unei zile de marți, iar protagonistul, Bogdan, se pregătește pentru prima teză la matematică. Cu toate acestea, adevărata sa provocare este o temă creativă la Limba și Literatura Română, care îl pune în dificultate. În timpul unei discuții cu sora sa, Claudia, Bogdan găsește o idee, dar decide să nu-i dezvăluie încă.

În ziua tezei, Bogdan are parte de ghinion, iar o serie de evenimente nefericite îi întârzie drumul spre școală. Ajuns acolo, se confruntă cu o situație jenantă în timpul primei ore, din cauza căreia se simte vinovat. În cele din urmă, recunoaște că el era responsabilul pentru situație. În final, Bogdan își dă seama că cel mai bun prieten al său este Adi, iar câinele său Joi ocupă locul al doilea în această „ierarhie”.

„Prietenul meu” explorează teme precum prietenia și autenticitatea în actul creativ, sugerând că cele mai reușite creații sunt produsele unor experiențe și trăiri reale. Această povestire oferă o perspectivă pozitivă asupra influenței prieteniei în viața unui copil.


error: