Tren de plăcere – rezumat

„Tren de plăcere” este o povestire scrisă de Ion Luca Caragiale. Aceasta urmărește povestea familiei Georgescu, care a decis să plece într-o scurtă excursie la Sinaia. Cu toate acestea, planurile lor sunt întârziate deoarece trebuie să ia cu ei micul Ionel și gramamà, fără de care copilul nu poate concepe să plece.

În timp ce se pregătesc de plecare, Mița Georgescu se îmbracă cu atenție și cochet, în timp ce coana Anica poartă haine negre de doliu. Ionel, în vârstă de doar cinci ani, este îmbrăcat cu grijă într-un costum de ofițer de vânători, complet cu sabie și toate cele.

Domnul Georgescu este îngrijorat că gramamà va pierde trenul din cauza pregătirilor prelungite, așa că o grăbește să ia tramvaiul spre gară. Cu toate acestea, când ajung la gară, descoperă că au bilete pentru clase diferite. Cei patru membri ai familiei se despart cu un plan clar pentru cazarea lor la Sinaia.

După ce ajung în Sinaia, soții Georgescu se îndreaptă spre parc, în timp ce coana Anica încearcă să-și găsească o cameră la Mazăre. În timp ce se însera, dl. Georgescu pleacă în căutarea soacrei pentru a lua coșul cu mâncare lăsat în grija ei. Cu toate acestea, nu reușește să o găsească și se întoarce în parc, unde descoperă că și soția sa și copilul au dispărut.

După o căutare obositoare, dl. Georgescu află că soția sa s-a cazat la o altă locație împreună cu Mița. În cele din urmă, cei doi se reunesc, dar petrecerea lor la Sinaia nu este așa cum și-au imaginat-o. În timp ce trupa petrece la Urlătoare, dl. Georgescu se simte frustrat și obosit, iar Mița rămâne cu amintirea petrecerii și cu dorința de a se întoarce la Sinaia.


Categorii:
error: