Un păianjen care se crede Spiderman – rezumat

„Un păianjen care se crede Spiderman” este un text scris de Adina Popescu, o cunoscută scriitoare și jurnalistă română. Acest text a fost inclus în manualul de limba și literatura română pentru clasa a VI-a, publicat de editura Art.

În povestea prezentată, un păianjen se plimba lenevind pe un fir, până când a fost speriat de vocea ascuțită a Mariei. Fata s-a temut de păianjen și a strigat după ajutor, iar creatura s-a refugiat în cartea „Alice în Țara Minunilor”. Mama Mariei a venit în grabă să vadă ce s-a întâmplat și să afle motivul strigătului fiicei sale. Maria i-a povestit mamei sale despre păianjenul mare și scârbos pe care l-a văzut între cărți. În timp ce mama o certa pe Maria pentru lipsa de curățenie din cameră, păianjenul asculta discuția lor. El își amintea cum stătea singur în cameră înainte ca Maria să se mute acolo, și își dădea seama că, deși nu avea o familie, începuse să o îndrăgească pe fetiță. Păianjenul știa că Maria este în clasa a VI-a și că, în loc să-și facă tema la matematică, asculta muzică. El simțea că face parte din familia Mariei.

Când mama a deschis cartea în care se ascunsese păianjenul, a fost uimită de dimensiunile reduse ale creaturii care o sperase, dar Maria îi striga să-l omoare. Cu toate acestea, mama a ales să-l elibereze, deschizând fereastra și lăsându-l să plece. Păianjenul a întins un fir și a alunecat precum Spiderman, strigând după Maria, sperând că fata va veni să-l vadă și să-l aplaude pentru acrobațiile sale. Cu toate acestea, acest lucru nu s-a întâmplat, iar păianjenul a plecat în căutarea unei noi familii.


error: