Albă ca zăpada – rezumat

Povestea „Albă ca Zăpada” este un basm popular cunoscut, cu multe variații în diferite culturi, cea mai faimoasă fiind versiunea Fraților Grimm.

Rezumat Albă ca zăpada – de frații Grimm

Povestea începe cu o împărăteasă care, în timp ce cosea lângă pervazul ferestrei, se înțeapă și trei picături de sânge cad pe zăpadă.

Împresionată de contrastul culorilor, își dorește o fiică cu pielea albă ca zăpada, buzele roșii ca sângele și părul negru ca abanosul​.

După nașterea prințesei Albă ca Zăpada, mama acesteia moare și regele se recăsătorește cu o femeie frumoasă, dar foarte mândră și geloasă.

Regina vitregă posedă o oglindă fermecată care îi spune că Albă ca Zăpada este cea mai frumoasă femeie din regat, ceea ce o face pe regină să fie invidioasă și să caute să o ucidă pe prințesă​.

Albă ca Zăpada este trimisă în pădure cu un vânător, care însă nu poate să o omoare și o lasă să fugă.

Prințesa găsește adăpost în casa celor șapte pitici, care o ajută și o protejează.

Regina vitregă încearcă de mai multe ori să o omoare pe Albă ca Zăpada, folosind diferite dispozitive magice, cum ar fi o cordeluță, un pieptene și un măr otrăvit.

La final, prințesa este salvată de un prinț care o sărută, trezind-o din somnul indus de mărul otrăvit.

Albă ca Zăpada se căsătorește cu prințul și trăiesc fericiți, în timp ce regina vitregă primește o pedeapsă pentru faptele sale rele​.

Povestea „Albă ca Zăpada” a Fraților Grimm, a fost lansată în 1812, și a fost inspirație pentru alte opere literare și adaptări, inclusiv filmul animat clasic produs de Walt Disney în 1937​​.


error: