Cartea cu Apolodor – rezumat

Publicată în 1959, „Cartea cu Apolodor” este o capodoperă epică în versuri, scrisă de Gellu Naum, care urmărește aventurile unui pinguin călător în căutarea familiei sale din Labrador. Apolodor, pinguinul tenor, trăiește la circ în Târgul Moșilor, dar dorul de frații săi din Labrador îl determină să plece într-o călătorie plină de peripeții.

Călătoria sa începe cu un zbor nereușit și o aterizare forțată la Capul Nord, dar pescadorul Meteor îl salvează. Apoi, însoțit de un eschimos, Apolodor pornește spre Labrador, dar descoperă că familia sa s-ar putea afla la Polul Sud. În timpul călătoriei, el întâlnește diverse personaje, cum ar fi sora cămilei Suzi sau o maimuțică care vrea să se căsătorească cu el.

Pe parcursul călătoriei, Apolodor devine milionar, se confruntă cu hoți și este chiar confundat cu un extraterestru. În cele din urmă, el își regăsește familia pe coasta golfului Terror, dar își dă seama că îi este dor de prietenii săi din București. Astfel, se întoarce acasă și devine tenor la Circul de Stat.

„Cartea cu Apolodor” este una dintre cele mai îndrăgite cărți de poezie pentru copii, datorită personajelor ingenioase și a aventurilor captivante. Aceasta reușește să trezească empatia cititorilor și să îi implice emoțional în povestea pinguinului călător.


Categorii:
error: