Compuneri despre familie

În acest articol vă voi prezenta 10 compuneri de nota 10 despre familie.

compuneri despre familie

Primele 5 compuneri despre familie sunt mai lungi iar celelalte 5 compuneri despre familie sunt mai scurte, așadar vedeti voi care vă e mai de folos.

Vezi și: Compuneri despre vacanța de vară

Compuneri lungi despre familie

Compunere lungă despre familie 1

Titlu: Familia Mea Colorată

Eu sunt Ana și am 10 ani. Familia mea este ca un curcubeu, fiecare dintre noi aducând culori și bucurii diferite în casa noastră mică și primitoare.

Mama mea este roșie, ca un măr copt și dulce. Ea îmi dă putere și mă încurajează să fiu curajoasă și să explorez lumea cu ochii larg deschiși.

Tatăl meu este albastru, ca cerul senin și calm de vară. El îmi oferă liniște și protecție, ca un scut în fața oricărui pericol sau necaz.

Fratele meu, Andrei, este verde ca iarba proaspătă de primăvară. Mereu plin de energie și chef de joacă, el mă face să râd în hohote chiar și în zilele mohorâte.

Bunica mea este portocalie, ca un apus de soare blând și liniștitor. Ea îmi povestește despre trecut și mă învăță lucruri noi, înțelepte și valoroase.

Bunicul meu este galben, ca soarele care strălucește în fiecare zi pe cerul nostru. El mă scoate la plimbare și împreună explorăm fiecare colț al parcului, descoperind secretele naturii.

Noi toți locuim într-o căsuță mică, dar plină de iubire și căldură. Chiar dacă uneori ne certăm sau avem zile mai puțin bune, în sufletele noastre răsună întotdeauna muzica iubirii și înțelegerea.

Câteodată, seara, ne adunăm toți în jurul mesei, și povestim despre ziua noastră. Este momentul meu preferat, pentru că simt că suntem conectați, ca piesele unui puzzle care se potrivesc perfect.

În weekend-uri, obișnuim să facem excursii la munte sau la mare. Ne bucurăm de fiecare moment petrecut împreună și colectăm amintiri prețioase, ca niște comori neprețuite.

Zilele de sărbătoare sunt cele mai frumoase, pentru că casa noastră devine și mai strălucitoare și veselă. Decorăm împreună, gătim bucate delicioase și râdem până ne dor obrajii.

De Crăciun, împodobim bradul și așteptăm cu nerăbdare venirea lui Moș Crăciun. Cântăm colinde, ne dăruim surprize și ne bucurăm de magia sărbătorilor.

Și chiar dacă uneori viața ne prezintă și momente grele, știu că familia mea va fi mereu acolo. Vom fi unul pentru celălalt ca un far în noapte, luminând calea și aducând speranță.

Eu iubesc nespus familia mea și sunt recunoscătoare pentru fiecare clipă petrecută alături de ea. Și, chiar dacă voi crește și voi descoperi lumea în lung și-n lat, inima mea va rămâne pentru totdeauna acasă, în mijlocul familiei mele colorate și minunate.

Compunere lungă despre familie 2

Titlu: Familia mea

Familia mea este ca un arc de curcubeu, cu toate culorile veseliei și dragostei. În casa noastră mică și cochetă, zâmbetele plutesc în aer ca niște baloane colorate.

Mama este ca soarele, care răspândește căldură și lumina peste tot. Ea se trezește în fiecare dimineață și mă pupă pe frunte, spunând că sunt comoara ei.

Tata este precum un stejar puternic, care ne protejează și ne susține în toate momentele. El îmi citește povești seara și împreună inventăm aventuri înainte de culcare.

Sora mea, Ana, este ca o floare fragilă și totodată un vârtej de energie și râsete. Desi uneori avem micuțe certuri, știu că ea mă iubește nespus.

Bunicul meu este o bibliotecă ambulantă, plină de povești și întâmplări din trecut. El îmi spune despre eroi și bătălii, despre dragoste și prietenie, toate așezate în paginile inimii sale.

Bunica este ca o păpușă blândă și îngrijorată mereu să ne fie bine. Ea pregătește cele mai delicioase prăjituri și mă învăță cum să fiu bun și înțelegător.

Noi toți avem grija unii de alții și ne ajutăm când este nevoie. Ne bucurăm de momente fericite și trecem împreună prin cele grele, fiind un adevărat suport.

Fiecare duminică este o sărbătoare în care ne adunăm în jurul mesei, împărtășind bucurii și necazuri. Și chiar și când vremea este înnorată și ploioasă, suntem împreună, ca o umbrelă de protecție.

Eu îi desenez adesea în caietul meu de desen, încercând să prind în creioane toate emoțiile noastre. Mi-e drag să ne văd acolo, în desenele mele, veseli, uniți și mereu împreună.

Când cresc mare, vreau să am o familie la fel de minunată și iubitoare. Să fim ca niște steluțe strălucitoare pe cerul vieții, mereu aproape, indiferent de distanțe.

Fiindcă, până la urmă, familia este ca un cămin călduros unde inima ta se simte acasă. Și indiferent cât de mare voi fi, aceasta va fi mereu adevărul meu pufos și drag.

Și așa, într-o lume plină de nesiguranță și schimbare, dragostea din familia mea rămâne neschimbată și eternă. Eu sunt fericit și recunoscător pentru fiecare moment alături de ei, în această călătorie minunată care este viața.

Compunere lungă despre familie 3

Titlu: Familia mea minunată

Familia mea este cea mai tare! În fiecare zi, după școală, ne adunăm cu toții în sufragerie să petrecem timp împreună. Mama face mereu cele mai delicioase prăjituri și bunicul povestește povești despre vremurile de demult.

Tatăl meu lucrează mult, dar în weekenduri, el ne duce în parc pentru a ne juca împreună. Sora mea mai mică, Maria, este ca o mică buburuză curioasă și mereu mă întreabă tot felul de întrebări ciudate.

Familia noastră are și un animal de companie, un cățel numit Max. Max este cel mai adorabil prieten pe care l-am avut vreodată. Îmi place să îl hrănesc și să mă joc cu el în curte.

Uneori, avem chiar și petreceri de familie. Cu ocazia zilei mele de naștere, am avut o mare petrecere în grădină, cu baloane colorate și prăjituri cu ciocolată. Toți prietenii mei au venit și s-au distrat alături de noi.

Familia mea este cea mai importantă pentru mine. Cu toții ne iubim și ne susținem în fiecare zi. Când sunt trist sau speriat, știu că pot merge la mama sau la tata și ei mă vor face să mă simt mai bine.

Așa că, indiferent de ce se întâmplă, familia mea este mereu acolo pentru mine. Sunt norocos să am o familie minunată și o să o iubesc întotdeauna!

Compunere lungă despre familie 4

Titlu: O zi obișnuită în familia mea

În fiecare dimineață, în casa noastră se aude sunetul alarmei mamei. Ea este cea care ne trezește pe toți pentru o nouă zi. Apoi, ne adunăm cu toții în bucătărie pentru a lua micul dejun. Tata face cele mai bune clătite din lume, iar eu și sora mea, Andrei, ne întrecem să vedem cine le mănâncă mai repede.

După ce am terminat micul dejun, eu și Andrei plecăm la școală, iar mama și tata merg la muncă. Școala este locul unde ne întâlnim cu prietenii și învățăm lucruri noi. Îmi place să învăț, dar îmi este și dor de casă când sunt la școală.

După școală, ne întoarcem acasă și găsim o gustare pregătită de mama. Apoi, facem temele și ne jucăm împreună până când mama și tata vin acasă. În timpul cinei, povestim despre cum ne-a mers ziua și ne amuzăm cu glumele lui Andrei.

În weekenduri, familia noastră obișnuiește să meargă în excursii la munte sau la mare. Îmi place să explorăm locuri noi împreună și să facem drumeții în natură. În acele momente, simt că suntem cu adevărat o echipă.

Înainte de culcare, tata ne citește povești din cărți. Este momentul meu preferat al zilei, când îmi imaginez aventuri fantastice în timp ce ascult cu atenție poveștile lui.

Familia mea este cea mai frumoasă, iar zâmbetul pe care îl purtăm pe buze în fiecare zi este cel mai de preț lucru. Ne iubim și ne susținem mereu, iar eu știu că în familia mea sunt cel mai norocos copil din lume.

Compunere lungă despre familie 5

Titlu: Ziua de sărbătoare în familia mea

În familia mea, sărbătorile sunt cele mai așteptate momente ale anului. Una dintre cele mai frumoase sărbători pe care o să le împărtășesc cu tine este Crăciunul. Încă din luna decembrie, casa noastră devine plină de lumină și culoare.

Cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, mergem cu toții la târgul de Crăciun din oraș. Acolo, admirăm decorațiunile de sărbătoare și alegem împreună un brad frumos, pe care îl împodobim cu globuri strălucitoare, beteală și luminițe colorate. Mama și tata ne ajută să punem steluța strălucitoare pe vârful bradului.

În dimineața de Crăciun, suntem treziți devreme de către bucuria și nerăbdarea noastră. Aleargă în josul scărilor spre bradul de Crăciun, în speranța că Moș Crăciun a lăsat cadouri sub el. În fiecare an, găsim pachete minunate cu numele nostru pe ele.

După ce deschidem cadourile, ne așezăm la masă pentru un mic dejun special de Crăciun. Mama pregătește cozonaci delicioși și ciocolată caldă cu frișcă. După ce ne-am săturat, ne jucăm cu jucăriile noi și petrecem timp în familie.

Seara de Crăciun, ne adunăm în jurul bradului și cântăm colinde. Fiecare dintre noi își alege o colindă preferată și cântăm cu vocea tare. Este un moment plin de căldură și bucurie.

Aceste momente de sărbătoare în familia mea sunt cele mai frumoase. Ele ne aduc împreună și ne fac să ne simțim iubiți și apropiați unii de alții. Crăciunul este momentul în care ne amintim că familia noastră este cea mai importantă și valoroasă comoară pe care o avem.

Compuneri scurte despre familie

Compunere scurtă despre familie 1

Titlu: Familia mea veselă

Familia mea este foarte veselă și îmi place foarte mult. Suntem patru membri: mama, tata, sora mea și eu.

Mama este frumoasă și mereu zâmbitoare. Îmi pregătește mereu mâncăruri delicioase.

Tata este puternic și mereu dispus să se joace cu mine. El mă ajută și la teme când sunt grele.

Sora mea este enervantă câteodată, dar și foarte drăguță. Jucăm împreună jocuri și mă ajută când am nevoie.

Weekend-urile sunt cele mai frumoase zile. Toată familia merge în parc sau la munte.

Ne jucăm, râdem și ne distrăm împreună. Seara, ne povestește tata povești.

Îmi place când mergem cu cortul. Ne adunăm în jurul focului și cântăm.

Uneori avem și certuri, dar ne împăcăm repede. Pentru că ne iubim mult.

Sunt fericit în familia mea și mă simt iubit. Ei sunt totul pentru mine.

Compunere scurtă despre familie 2

Titlu: Seara în familie

Fiecare seară în familia mea este specială și plină de căldură. Ne adunăm cu toții în jurul mesei, la cină.

Mama gătește cele mai delicioase feluri de mâncare. Tata ne spune întotdeauna cât de gustoase sunt.

După cină, ne mutăm în sufragerie, unde avem multe jocuri. Îmi place când jucăm jocuri de societate și ne amuzăm.

Câteodată, mama ne învață jocuri noi. Alteori, tata ne povestește despre vremurile când era el mic.

La finalul serii, ne adunăm în jurul televizorului. Alegem un film potrivit pentru toată lumea și ne pregătim popcorn.

Râdem, comentăm și ne simțim bine împreună. Apoi ne pregătim pentru a merge la culcare.

Înainte de a dormi, eu și sora mea ne spălăm pe dinți. Mama ne citește o poveste și ne dă pupici de noapte bună.

Adorm mereu cu zâmbetul pe buze. Pentru că știu că sunt înconjurat de o familie care mă iubește.

Compunere scurtă despre familie 3

Titlu: O zi în familie

În fiecare zi, familia mea se trezește cu zâmbetul pe buze. Mama pregătește micul dejun, iar eu și fratele meu, Alex, ne strângem în jurul mesei.

Cu toții împărțim povești amuzante și ne facem planuri pentru ziua respectivă.

După micul dejun, tata ne duce pe noi la școală și ne așteaptă cu nerăbdare să ne întoarcem acasă.

După ce terminăm temele, ne jucăm în grădină sau ne uităm la filme în sufragerie.

Înainte de culcare, ne adunăm cu toții în dormitorul părinților pentru a ne spune noapte bună.

Tata ne citește povești și ne îmbrățișăm strâns înainte de a adormi. Familia mea este locul unde mă simt în siguranță și iubit în fiecare zi.

Compunere scurtă despre familie 4


Titlu: O zi în familie

În fiecare zi, familia mea se trezește cu zâmbetul pe buze. Mama pregătește micul dejun, iar eu și fratele meu, Alex, ne strângem în jurul mesei. Cu toții împărțim povești amuzante și ne facem planuri pentru ziua respectivă.

După micul dejun, tata ne duce pe noi la școală și ne așteaptă cu nerăbdare să ne întoarcem acasă. După ce terminăm temele, ne jucăm în grădină sau ne uităm la filme în sufragerie.

Înainte de culcare, ne adunăm cu toții în dormitorul părinților pentru a ne spune noapte bună. Tata ne citește povești și ne îmbrățișăm strâns înainte de a adormi. Familia mea este locul unde mă simt în siguranță și iubit în fiecare zi.


Titlu: O zi de naștere specială

Ziua mea de naștere este cea mai specială zi din an. Dimineața, mama mă trezește cu un sărut și cu un tort mic de ciocolată. Râd și mă bucur de atenția primită.

La școală, prietenii mei mă felicită și mă îmbrățișează.

După școală, familia mea se adună în jurul mesei pentru o cină delicioasă. Tarta cu mere este desertul meu preferat și mama o face special pentru mine.

După cină, deschid cadourile. Îmi place să rup hârtia de ambalat și să descopăr ce se ascunde înăuntru.

Sunt atât de norocos să am o familie care mă iubește și prieteni atât de minunați.

Cea mai frumoasă parte a zilei mele de naștere este când toți cântăm „La mulți ani” și suflăm în lumânări.

Fac un dorință și sper că se va împlini. Este o zi magică pe care o aștept cu nerăbdare în fiecare an.

Compunere scurtă despre familie 5

Titlu: O zi de vară în familia mea

Vara este cea mai minunată perioadă a anului în familia mea. Într-o zi obișnuită de vară, ne trezim devreme pentru a profita de soarele strălucitor.

Începem ziua cu un mic dejun sănătos pe terasă. Mama face clătite cu sirop de artar și fructe proaspete.

Este delicios! Apoi, luăm prosoapele și ne îndreptăm spre plaja din apropiere.

La plajă, ne jucăm în nisip și facem castele de nisip mari. Tata încearcă să construiască cel mai mare castel dintre toți, iar noi îl ajutăm cu bucurie.

Apoi, ne răcorim în apă și facem snorkeling pentru a vedea peștișori colorați.

După o zi plină de distracție la plajă, ne întoarcem acasă și ne relaxăm în curtea noastră frumoasă. Mâncăm înghețată și ascultăm cântecele păsărilor.

Uneori, avem chiar și o grătarie în aer liber, unde pregătim burgeri delicioși și porții generoase de porumb copt.

Seara, ne strângem cu toții în jurul focului și povestim povești. E o atmosferă magică sub cerul înstelat de vară.

Și când vine vremea să mergem la culcare, adormim cu zâmbetul pe buze, știind că suntem o familie fericită și că vara continuă cu încă multe aventuri minunate în așteptare.

error: