REZUMAT „O vară cu Isidor”

„O vară cu Isidor” este un cadou literar din partea Veronicăi D. Niculescu, prezentându-ne un basm al vremurilor moderne ce împletește teme de curaj și prietenie.

În inima acestei povești o găsim pe Serena, o fată îndrăzneață de 13 ani, fascinată de lumea animalelor și a misterelor ce o înconjoară.

Iar misterul cel mai mare îl reprezintă un condor venerabil, protagonistul unei legende zoologice, pe nume Isidor.

Visul Serenei este de a-l vedea pe Isidor stăpân pe propriul destin, liber, departe de cușca grădinii zoologice.

În timp ce străbate labirintul urban, Serena se confruntă cu o imagine tulburătoare – prizonieri în plin oraș – și se gândește la destinul asemănător al lui Isidor. Începe să vadă grădina zoologică ca pe o închisoare, și hotărăște că nu poate sta deoparte.

Înarmată cu curaj, inteligență și o doză mare de empatie, Serena își începe misiunea de a-l elibera pe Isidor. Cei doi, fata și condorul, devin prieteni într-o aventură ce pare a fi desprinsă din basme.

Serena se dedică misiunii de a-l ajuta pe Isidor să își recapete încrederea în zbor.

Drumul lor nu este ușor, dar împreună reușesc să triumfe – Isidor, sub aripa protectoare a Serenei, își recapătă abilitatea de a zbura.

Serena, împlinită și mândră, privește cu lacrimi de bucurie cum prietenul ei se înalță pe cerul liber.

După o despărțire emoționantă, Serena se întoarce, după un timp, la locul unde a petrecut acea vară magică cu Isidor, revăzând în amintire scenele acelei prietenii unice.


error: