Compunere despre iarnă

În acest articol vă voi prezenta 10 compuneri despre iarnă de nota 10.

Primele 5 compuneri despre iarnă sunt mai lungi iar celelalte 5 compuneri despre iarnă sunt mai scurte, așadar vedeti voi care vă e mai de folos.

Vezi și:

Compuneri lungi despre iarnă

Compunere lungă despre iarnă 1

Iarna, anotimpul magic, îmbrăcat în alb, este ca o carte de basm ce ne invită să explorăm paginile sale pline de surprize și frumusețe.

Când natura își ia haina albă, îmbrățișând pământul cu mâini reci, totul pare să își piardă viața și culoarea, dar doar pentru a se reinventa într-un spectacol unic de sclipiri și rafinament.

Odată cu sosirea zăpezilor, peisajul se transformă complet, purtând în mâinile-i geroase o magie subtilă și misterioasă. Copacii își îmbracă veșmintele de argint, iar brazii se încarcă de zăpadă, transformându-se în adevărate palate de cristal.

Căsuțele de la țară, cu acoperișurile îmbrăcate în pături de nea, par să fi fost desprinse dintr-o poveste de iarnă, în timp ce fumul ce iese din coșurile lor se amestecă cu atmosfera încremenită.

În liniștea nopților geroase, fulgii de zăpadă dansează în aer, creând un tablou de neuitat, în timp ce luna veghează asupra lor, trimițând raze argintii ce se reflectă în mii de sclipiri pe suprafața zăpezii.

Stelele strălucesc parcă și mai intens în nopțile de iarnă, oferind un spectacol cosmic de o frumusețe rară.

În acest decor de basm, animalele pădurii se adaptează cum pot la rigorile iernii. Cerbii și căprioarele străbat zăpada în căutarea hranei, iar urșii hibernează în adâncul pesterilor, așteptând încetul cu încetul să le dea întâlnire primăverii.

Pasărea-măiastră, cocoșul de munte, își etalează splendidul său penaj într-o încercare de a-și găsi o pereche, în timp ce veverițele zburdalnice se joacă prin crengile copacilor, căutându-și proviziile de nuci și semințe adunate cu grijă în lunile calde.

Oamenii, de asemenea, își găsesc bucuria în acest anotimp înghețat.

Copiii se strâng în parcuri pentru a construi oameni de zăpadă și pentru a se juca de-a războiul cu bulgări, în timp ce adulții se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă, împodobind casele cu luminițe și decorațiuni, creând o atmosferă festivă și călduroasă.

Iarna este și anotimpul sporturilor de iarnă. În stațiunile montane, schiorii și snowboarderii coboară pantele abrupte, trăind adrenalina și bucurându-se de libertatea pe care albul imaculat al zăpezii o oferă.

Patinatorii se adună pe lacurile și patinoarele înghețate, dând frâu liber eleganței și grației, în timp ce săniile zburdă pe dealurile înzăpezite, oferind o senzație de bucurie pură atât celor mici, cât și celor mari.

Cu toate că anotimpul iarna pare să aducă cu sine un aer de melancolie și un tempo încetinit, există și aspecte pline de căldură și speranță care vin să contrabalanseze frigul și întunericul.

Casele sunt pline de voie bună, iar oamenii se adună în jurul sobelor aprinse, povestind și râzând, strângându-se în brațe, într-un dans firesc al iubirii și al familiei.

Pe măsură ce iarna își încheie domnia, natura se pregătește să-și dea întâlnire cu anotimpul renăscut, primăvara.

Însă, până atunci, să prețuim această perioadă de reverie, de vis, de poezie și de bucurii simple, în care frumusețea și misterul anotimpului iarna își dezvăluie, cu generozitate, toate farmecele sale ascunse.

Odată cu topirea zăpezii, primele semne ale vieții revin treptat în natură. Ghioceii și zambilele răsar din pământ, vestind reîntoarcerea primăverii și aducând un strop de culoare în peisajul cenușiu. În văzduh, se simte un miros proaspăt și înnoitor, iar zilele devin mai lungi și mai luminoase.

Păsările își reiau cântecele veselindu-se în vârfurile copacilor și sărbătorind sosirea unui nou început.

În timp ce natura trece printr-o transformare miraculoasă, și oamenii simt că în sufletele lor se așterne un val de energie și bucurie, pregătindu-se să întâmpine un nou anotimp.

Iarna, cu zăpezile ei albe și visătoare, cu cerul senin și nopțile strălucitoare, cu bucuriile sale simple și cu atmosfera sărbătorească, rămâne un anotimp deosebit, care ne învață despre frumusețea și rezistența naturei și a ființelor ce o populează.

Ne arată că, în ciuda frigului și a înghețului, există întotdeauna un cămin călduros și o inimă plină de dragoste, care ne așteaptă să ne încălzim și să ne bucurăm de momentele prețioase pe care le trăim alături de cei dragi.

Iarna ne învață să apreciem căldura sufletească și să fim recunoscători pentru tot ceea ce avem, în timp ce ne oferă o ocazie să ne conectăm cu natura într-un mod diferit și să ne descoperim curajul, creativitatea și pasiunea pentru frumos.

În final, această iarnă fermecătoare, ce pare să fi fost creată de mâna unui pictor priceput, ne reamintește că viața este un mozaic de anotimpuri, fiecare cu farmecul și particularitățile sale, și că trebuie să le trăim și să le savurăm pe deplin, pentru a putea înțelege misterul și splendoarea ciclului vieții.

Compunere lungă despre iarnă 2

Iarna este anotimpul meu preferat. De fiecare dată când își face apariția, aduce cu ea o magie aparte ce îmi umple sufletul de bucurie.

De parcă ar fi un artist iscusit, înfățișează peisaje de basm peste tot în jurul meu. Căderea lentă a fulgilor de zăpadă, ca niște confeti albi, mă fascinează mereu.

În diminețile geroase, când razele palide ale soarelui mângâie pământul, totul strălucește.

Copacii și clădirile sunt îmbrăcate într-o mantie albă și strălucesc sub cerul senin. Drumurile devin ca niște căi misterioase ce mă invită să le explorez, în timp ce picioarele mele lasă urme adânci în zăpadă.

Serile lungi de iarnă sunt cele mai bune pentru a sta acasă, înconjurat de căldura familiei. Cuibărit în fața șemineului, mă relaxez citind o carte bună sau urmărind un film, în timp ce în afara ferestrei, vântul își face simțită prezența.

Și când vine vremea să merg în pat, mă bucur de momentul în care mă învelesc într-o pătură calduroasă și simt cum frigul de afară nu mai are nicio putere asupra mea.

Dar iarna nu înseamnă doar confortul casei. Este momentul ideal pentru a încerca diverse activități în aer liber. Mă bucur de zilele când merg la patinoar cu prietenii și ne jucăm până ne simțim înghețați.

Sau ne adunăm pentru o bătălie epică de bulgări de zăpadă. Este momentul în care străzile se umplu de zâmbete și râsete, iar bucuria învinge frigul.

În concluzie, iarna este un anotimp minunat, plin de farmec și aventuri. Cu toate că vine la pachet cu temperaturi scăzute, aceasta aduce o atmosferă specială în fiecare colț al lumii.

Prin urmare, îmi iau fulgii de zăpadă ca pe un semn că lumea are nevoie să încetinească, să se acopere cu o haină albă și să-și redescopere bucuria simplă.

Compunere lungă despre iarnă 3

Privind afară pe fereastră, îmi dau seama că iarna a sosit în orașul nostru mic și agitat.

Toate drumurile și acoperișurile sunt acoperite cu un strat generos de zăpadă, iar copacii par să poarte haine albe strălucitoare. E ca și cum orașul nostru a fost transformat într-un tărâm magic.

Prima ninsoare a fost întotdeauna cea mai așteptată. Am ieșit afară cu prietenii mei, înarmat cu mănuși și fulare colorate, pentru a construi un om de zăpadă cu o privire prietenoasă și un nas morcoviu.

Râsetele noastre se auzeau printre vânturile reci, iar fiorii pe care i-am simțit atunci când zăpada s-a strecurat în mănuși m-au făcut să mă simt în viață.

Am sărit în zăpadă, lăsându-ne amprentele ca pe o pagină goală, iar în urma noastră au rămas urme de fericire.

Serile petrecute acasă au devenit o adevărată aventură. Cu căldura căminului care ne încălzea sufletele, ne-am strâns în jurul mesei cu cărți și jocuri de societate.

Lumina blândă a luminilor de Crăciun a creat o atmosferă de basm în fiecare colț al camerei. Cu povești spuse de la o seară la alta, am simțit că ne-am creat propria noastră legendă de iarnă.

Și apoi, au venit sărbătorile. Străzile s-au umplut de oameni cu zâmbete calde și cadouri împachetate cu grijă. Am petrecut ore întregi decorând bradul cu ornamente colorate și globuri strălucitoare.

Parfumul de cozonaci proaspăt copt și ciocolată caldă a invadat casa, aducând cu el bucuria și căldura familiei noastre unite.

Într-adevăr, iarna nu este doar o simplă perioadă a anului, ci o adevărată magie a sufletului. Te îmbie să te bucuri de lucrurile simple și să îți petreci timpul cu cei dragi.

Îți oferă ocazia să descoperi frumusețea naturii într-un mod cu totul nou. Cu toate că temperaturile scăzute ne provoacă să ne strângem strâns în haine groase, sufletele noastre devin mai calde ca niciodată.

Așa că, în această iarnă, promit să închid telefonul pentru o clipă și să mă pierd în lumea minunată pe care iarna o aduce în jurul meu.

Poate că vom face o bătălie de bulgări de zăpadă sau vom savura ciocolata caldă sub o pătură, dar indiferent de calea pe care o alegem, știu că această iarnă va fi o perioadă pe care nu o voi uita niciodată.

Compunere lungă despre iarnă 4

Se pare că a venit din nou vremea să întâmpinăm frumoasa iarnă, cu zăpada ei pufoasă și cu aerul rece care te face să te simți viu. Pentru mine, iarna este ca o poveste plină de aventuri și surprize, iar zilele reci sunt precum filele unui roman captivant.

Totul începe într-o dimineață în care pătrund dincolo de ferestrele înghețate și văd zăpada albă și strălucitoare care a acoperit întreaga lume în timpul nopții.

Într-o clipită, totul devine un teren de joacă nesfârșit, iar eu mă arunc în haine groase și încălzitoare pentru a mă aventura afară.

Alerg prin zăpadă, lăsând urme de pași și simțindu-mă ca un explorator curajos într-un peisaj de basm.

Fiecare copac și fiecare clădire este acoperită cu o pătură albă, iar soarele timid strălucește printre nori, dând totul o aură fermecătoare. Mă prăbușesc pe spate și mișc brațele și picioarele, lăsând un înger de zăpadă perfect pe sol.

După aventurile din zăpadă, mă retrag într-un colț al casei noastre, înfășurat într-o pătură călduroasă. Îmi pregătesc o cană de ciocolată caldă și observ cum fulgii de zăpadă dansează în aer, precum personaje dintr-un balet magic.

Cu un caiet și un pix în mână, încep să scriu gândurile mele despre iarnă, transpunând în cuvinte sentimentele mele față de acest anotimp minunat.

Serile de iarnă aduc cu ele o altă doză de farmec. Luminile strălucitoare de Crăciun îmi aduc aminte de clipele petrecute cu familia și prietenii dragi.

Sunetele clopoțeilor și cântecele de sărbătoare umplu aerul și inima mea, creând o atmosferă de bucurie și conectare.

Așadar, iarna pentru mine înseamnă aventură și căldură, explorare și liniște, magie și prietenie. Este un moment în care pot să mă bucur de fiecare aspect al vieții mele adolescente într-un mod cu totul diferit.

Aștept cu nerăbdare fiecare zi de iarnă, în speranța că voi trăi noi povești și voi crea amintiri de neuitat în această lume înghețată și minunată.

Compunere lungă despre iarnă 5

Cu toții așteptăm cu nerăbdare venirea iernii, momentul când totul se transformă într-o lume magică acoperită de zăpadă.

Pentru mine, iarna înseamnă mai mult decât temperaturi scăzute și zile mai scurte; este o oportunitate de a experimenta bucuria și frumusețea pură a naturii.

Dimineața, când deschid geamul, o gură de aer rece îmi întâmpină chipul. O privire în afara fereastră mă surprinde cu un tablou de vis: copacii îmbrăcați în haine de zăpadă, iar pământul acoperit cu o pătură albă strălucitoare.

Parcă natura își ia o pauză pentru a se reîmprospăta și a se pregăti pentru primăvara ce va veni.

Pentru mine, iarna nu înseamnă doar așteptarea Crăciunului și a cadourilor. Îmi place să mă pierd într-o plimbare prin parcul liniștit, urmărind copiii cum construiesc zăpadă omuleți și se bucură de jocurile în zăpadă.

Râsetele lor îmi amintesc de simpla bucurie a copilăriei și de cât de ușor puteam fi impresionat de lucrurile mărunte.

Serile petrecute lângă foc sunt cu adevărat magice. Cu o cană de ciocolată caldă în mână, stau lângă sobă și privesc flăcările cum dansează, creând umbre ciudate pe pereți.

Îmi amintesc de povestirile bunicilor despre vremurile când iarna însemna o adevărată provocare și o ocazie de a sta împreună, adunându-se în jurul focului pentru a împărtăși povești și amintiri.

Iarna este o perioadă de reflecție și înnoire pentru mine. Îmi petrec serile învelit în pătura mea preferată, citind cărți sau scriind în jurnal.

E ocazia perfectă să mă gândesc la anul care a trecut și la planurile pentru cel ce urmează. Îmi dau seama că iarna nu este doar o pauză în activitățile de zi cu zi, ci și o oportunitate de a-mi conecta sufletul cu natura și cu propria mea ființă interioară.

În final, iarna este o perioadă a magiei și a transformării. Prin frumusețea ei rece și luminată, ne învață să prețuim lucrurile simple și să ne bucurăm de momentele de liniște.

Iar în fiecare anotimp, această bucurie se reînnoiește, iar iarna revine cu același farmec aparte, aducând cu sine o oază de pace și contemplare în lumea noastră agitată.

Compuneri scurte despre iarnă

Compunere scurtă despre iarnă 1

Când eram copil, iarna era perioada pe care o așteptam cu sufletul la gură. Îmi amintesc cum priveam din fereastra dormitorului meu la primii fulgi de nea care cădeau în ritm lent, contopindu-se cu peisajul.

Orașul își schimba complet înfățișarea, transformându-se într-un adevărat regat alb, unde fiecare colț de stradă devenea scena unor aventuri nesfârșite.

Adesea, imediat după ce ne trezeam, eu și frații mei porneam în misiuni de a construi cei mai măreți oameni de zăpadă.

Ore în șir, mâinile ne erau înghețate, dar bucuria construcției și entuziasmul ne țineau în priză.

Se lăsa seara, iar luminițele sărbătorilor străluceau peste tot, conturând siluetele caselor și ale oamenilor, ca niște gemene de cristal pe o pânză imaculată.

Atmosfera aceea de basm se resimte și acum în inima mea, iar când se apropie iarna, nostalgia acelor vremuri mă încălzește.

Compunere scurtă despre iarnă 2

Într-o seară târzie de decembrie, m-am așezat pe un scaun lângă fereastra mare din sufragerie.

Lumina lunii se reflecta pe nămeții proaspăt căzuți, transformând totul într-un spectacol argintiu.

Fulgii dansau în aer, fiecare cu un ritm și o traiectorie proprie, ca și cum ar fi fost mici dansatori într-un imens balet al naturii.

Zăpada acoperea acoperișurile, mașinile și copacii, creând un peisaj de o puritate rar întâlnită.

Vântul se alătura concertului, fluierând printre crengi și desenând figuri în zăpadă.

Totul părea în mișcare și, totuși, atât de liniștit. Era ca și cum timpul s-ar fi oprit pentru câteva clipe, oferindu-mi șansa să mă pierd în magia acelei nopți.

Compunere scurtă despre iarnă 3

Privind pe fereastra, observ cum fulgii mari de zăpadă dansează în aer, parcă pictează peisajul în nuanțe de alb. Într-o clipă, totul se transformă într-un tablou fermecător de iarnă. Aceasta este perioada anului pe care o așteptăm cu nerăbdare: iarna.

Odată cu sosirea primelor zăpezi, orașul nostru se metamorfozează într-o lume desprinsă din povești. Străzile și copacii sunt îmbrăcați în haine albe strălucitoare, iar luminile colorate care înconjoară clădirile aduc un sentiment de căldură în inima gerului. Copiii se adună în parc pentru a construi zăpadămeni de toate mărimile și pentru a se bucura de zilele în care școala este înlocuită cu distracția în zăpadă.

Unul dintre lucrurile mele preferate de iarnă este să mă înfășor în haine groase și să mă aventuriez în natură. Plimbările prin pădure sunt ca o incursiune într-un tărâm magic. Crengile copacilor sunt îmbrăcate în straturi de zăpadă, iar sub picioare simt crochiul caracteristic al nămeților. Adesea, aud în depărtare scrâșnetul patinelor pe gheața unui lac înghețat, iar acea melodie mă învăluie cu o liniște interioară.

Pe lângă frumusețea peisajelor, iarna vine și cu momentele de intimitate petrecute în casă. Cu toții ne adunăm în jurul șemineului sau sub pătura caldă, iar cărțile și filmele devin prieteni de nădejde. Uneori, așa cum cad fulgii de zăpadă în afara ferestrei, cad și gândurile noastre într-o lume de visuri și imaginație.

Și nu putem uita de sărbătorile de iarnă care aduc bucurie și lumină în această perioadă. Crăciunul și Anul Nou vin însoțite de bucate delicioase și cadouri împachetate cu grijă. Aceste sărbători ne amintesc să fim alături de cei dragi și să apreciem momentele petrecute împreună.

Închei cu gândul că iarna este mult mai mult decât o perioadă de frig și zăpadă. Este o perioadă a magiei, a răsfățului cu lucruri simple și a bucuriei de a împărtăși aceste momente cu cei din jur.

Compunere scurtă despre iarnă 4

Ei bine, iarna a sosit din nou și, chiar dacă mulți se plâng de frig și de zapadă, eu mă gândesc că este pur și simplu magică.

Da, este adevărat că diminețile sunt mai reci și că trebuie să mă învelesc cu straturi de haine ca să nu îngheț, dar totuși, este ceva în aer care te face să te simți viu.

Prima zăpadă a anului este întotdeauna un moment special. Te trezești dimineața, te uiți pe fereastră și vezi totul acoperit într-o mantie albă și pufoasă.

Parcă natura a primit o nouă viață, iar fiecare copac și casă sunt pictate în alb. Și da, știu că trebuie să mă lupt cu lopata pentru a deszăpezi trotuarul, dar acest lucru face parte din farmecul iernii.

Zilele în care ninge sunt cele mai bune. Îmi iau fularul și mănușile și ies afară să prind câteva fulgi pe limbă. Ador să fac omuleți de zăpadă și să mă întrec cu prietenii mei într-o bătălie epică cu bulgări de zăpadă.

În acel moment, toate problemele de școală și griji par să dispară. Este ca și cum aș intra într-o lume paralelă, unde singurul lucru care contează este să mă distrez.

Serile petrecute lângă foc sunt de asemenea o parte minunată a iernii. Cu o cană de ciocolată caldă în mână, stau lângă foc și privesc cum flăcările dansează în vânt. Este un sentiment de confort și liniște, care mă face să uit de frigul de afară.

Desigur, iarna nu este doar distracție și jocuri. Sunt momente când mă plâng că nu pot să ies afară sau că trebuie să mă lupt cu temperaturile scăzute.

Dar apoi, mă gândesc la peisajul de poveste pe care îl aduce zăpada și la toate aventurile pe care le-am trăit în timpul iernii.

În concluzie, iarna este cu siguranță o perioadă specială din an. Poate că nu este pentru toată lumea, dar pentru mine, este o vrajă albă și rece care aduce un zâmbet pe buzele mele.

Este ocazia de a crea amintiri minunate și de a trăi în momentul prezent, chiar și atunci când termometrul arată cifre scăzute.

Compunere scurtă despre iarnă 5

Iarna este anotimpul meu preferat din tot anul. Oricât de mult îmi place să petrec timpul afară în timpul verii, nimic nu se compară cu farmecul rece și misterios al iernii.

Îmi place să mă ghemuiesc în pătură cu o cană de ciocolată caldă în mână și să mă uit pe fereastră la peisajul înzăpezit.

Prima zăpadă a anului este întotdeauna momentul cel mai așteptat. Îmi aduc aminte de emoția de a trezi dimineața și să văd că totul a fost acoperit într-un strat alb și pufos.

Fiecare copac, fiecare clădire pare că a fost învelit într-o mantie magică. Iarna transformă totul într-o poveste de basm.

Una dintre cele mai distractive activități pe care le putem face în timpul iernii este să mergem la săniuș. Nimic nu se compară cu viteza vântului în păr și zăpada care zboară în urma noastră. Râsetele noastre se amestecă cu vuietul săniilor pe zăpadă și cu strigătele de bucurie.

Dar iarna înseamnă și timp pentru petreceri și sărbători. Crăciunul este momentul când întreaga familie se adună în jurul bradului frumos împodobit și împarte cadouri.

Este o ocazie specială pentru a arăta celor dragi cât de mult îi prețuim.

Îmi place și simplitatea iernii. Culorile neutre, răcoarea în aer și liniștea care învăluie totul. Este momentul perfect pentru a reflecta și a te bucura de momentele liniștite.

În fiecare iarnă, mă simt ca și cum aș păși într-un alt univers. Este ca și cum natura ar lua o pauză pentru a se reîmprospăta și a pregăti terenul pentru primăvară.

Iar eu sunt acolo, bucurându-mă de fiecare moment al acestei călătorii magice prin timpul iernii.


error: