Compunere despre primăvară

În acest articol vă voi prezenta 10 compuneri de nota 10 despre primăvară.

Primele 5 compuneri despre primăvară sunt mai scurte iar celelalte 5 compuneri despre primăvară sunt mai lungi, așadar vedeti voi care vă e mai de folos.

Vezi și:

Compuneri scurte despre primăvară

Compunere scurtă despre primăvară 1

Primăvara în parc

compunere despre primavara

Azi, în drum spre școală, am observat că primăvara și-a făcut apariția în orașul nostru.

Parcul era plin de flori colorate și copacii începuseră să-și îmbrace hainele verzi.

La un moment dat, un fluture galben mi-a trecut pe lângă nas, dându-mi un sentiment de bucurie și prospețime.

Am trecut pe lângă lac și am văzut ratele plimbându-se mândre, cu puii lor mici și pufoși.

M-a amuzat cum se grăbeau să ajungă în apă, parcă era o cursă între ele. În timp ce mă uitam, un vânt ușor a adus mirosul de flori de măr și mi-am dat seama că nu există nimic mai frumos decât primăvara în parc.

M-am hotărât că mâine voi veni mai devreme și voi face o plimbare mai lungă.

Compunere scurtă despre primăvară 2

Muzica primăverii

În fiecare an, primăvara vine cu o melodie proprie. Și nu, nu vorbesc despre cântece de la radio, ci despre muzica naturii.

Dacă închizi ochii și asculți cu atenție, poți auzi cum frunzele se mișcă în ritmul vântului, cum păsările își cântă serenadele de dragoste și cum picăturile de ploaie bat un ritm pe acoperișuri.

Într-o dimineață, am ieșit pe balcon și am auzit un ciripit vesel. Am privit în jur și am văzut un cuib de rândunică fixat sub streșini.

Micile păsări zburdau vesel, iar mama lor se întorcea cu mâncare.

Mi-am adus aminte de zilele când eram mic și alergam prin curte, urmărind fluturii și râzând cu prietenii. Primăvara e un anotimp magic și, pentru mine, e ca o simfonie care aduce aminte de toate momentele frumoase din viață.

Compunere scurtă despre primăvară 3

„Primăvara și păsările”

În sfârșit, iarna a trecut, și cu ea au dispărut și zăpezile albe. Cerul gri s-a transformat într-unul albastru și curat. E primăvară! Totul în jur pare să se trezească la viață.

Când mă plimb prin parc, simt mirosul florilor proaspăt înflorite. Pomișorii sunt îmbrăcați în roz și alb, ca niște mirese.

Dar ceea ce îmi place cel mai mult la primăvară sunt păsările. Se întorc de departe, din țările calde, și ne umplu diminețile cu cântecele lor vesel.

E ca și cum ar spune: „Hei, e timpul să te trezești și să te bucuri de soare!”.

Mă așez sub un copac înflorit și ascult. Fiecare pasăre are melodia ei, un fel de „bună dimineața” special.

Oare cum e să fii o pasăre în primăvară? Să zbori deasupra florilor, să simți briza și să aduci bucurie cu cântecul tău?

Mă gândesc la asta de fiecare dată când văd o pasăre în acest anotimp minunat.

Compunere scurtă despre primăvară 4

„Picnic în primăvară”

După luni de zile în care am stat mai mult în casă, simțindu-mă ca un urs în hibernare, primăvara a venit ca o salvare. Și ce mod mai bun de a sărbători decât cu un picnic?

Am luat o pătură, niște sandwich-uri și, desigur, o vază cu flori culese direct din grădină.

Parcul era plin de oameni veseli, toți abia așteptând să simtă iarba sub picioare și soarele pe față. Câini alergând, copii jucându-se cu mingea, iar în aer plutea un parfum de flori și iarbă proaspătă.

Am așezat pătura lângă un copac inflorit și am mâncat în timp ce priveam cerul.

Fluturii dansau în aer, iar albinele zumzăiau deasupra florilor. Totul era atât de liniștit și pașnic.

M-am simțit reconectat cu natura, cu lumea înconjurătoare și cu mine însămi. Primăvara este, cu adevărat, un moment de renaștere și de începuturi noi.

Compunere scurtă despre primăvară 5

„Secretul grădinii de primăvară”

Bunica avea o grădină, și nu orice fel de grădină, ci una magică. În fiecare primăvară, când primele raze ale soarelui trezeau pământul, grădina ei înfloritoare ne spunea povești.

Într-o zi, am hotărât să mă trezesc devreme și să descopăr secretul grădinii.

La răsărit, totul era îmbrăcat într-o lumină aurie. Rozete, narcise, și lalele își deschideau petalele, parcă spunând „Bună dimineața!”. Însă ceea ce m-a fascinat cu adevărat a fost un trandafir solitar, aflat în centrul grădinii.

Apropiindu-mă, am observat ceva neobișnuit: de fiecare dată când o picătură de rouă cădea de pe petalele trandafirului, aceasta se transforma într-o mică perlă sclipitoare. Curioasă, am luat una dintre perle și am ascultat-o.

Din ea răzbătea melodia naturii, cu voci de fluturi, păsări și frunze.

Am înțeles atunci secretul grădinii bunicii.

Nu erau doar florile sau designul care o făceau specială, ci dragostea și atenția cu care bunica avea grijă de fiecare plantă. Fiecare floare era o amintire, un gând sau un vis, transformând grădina într-un sanctuar al iubirii și al amintirilor.

Compuneri lungi despre primăvară

Compunere lungă despre primăvară 1

Primăvara este unul dintre cele mai frumoase și pline de viață anotimpuri ale anului.

Este perioada în care natura se trezește la viață și în care noi simțim bucuria și optimismul care vin odată cu renașterea și transformarea.

Odată cu sosirea primăverii, temperaturile încep să crească, iar zilele devin mai lungi și mai luminoase. Soarele își face din nou simțită prezența, iar totul în jurul nostru începe să se transforme și să înflorească.

Copacii își recapătă frunzele verzi și înfloresc, iar florile își deschid petalele colorate. În această perioadă, natura devine din nou plină de viață și energie.

Primăvara este, de asemenea, momentul potrivit pentru a ne împrospăta și pentru a ne pregăti pentru noul început. Este perioada în care ne putem face noi planuri și să ne propunem noi obiective.

Este momentul ideal pentru a ne concentra pe dezvoltarea noilor abilități și pentru a ne regăsi noi pasiuni. În această perioadă, simțim că putem face orice și că suntem capabili să atingem orice obiectiv.

Pe lângă aceste aspecte, primăvara aduce și multe beneficii pentru sănătatea noastră. Aerul proaspăt și lumina solară ne ajută să ne simțim mai pozitivi și mai energici.

Este momentul perfect pentru a face mișcare în aer liber, pentru a merge în parc sau pentru a face o drumeție în natură. Aceste activități ne ajută să ne simțim mai bine și să ne încărcăm cu energie pozitivă.

Primăvara este și perioada în care ne putem bucura de gastronomie.

După o perioadă lungă de mâncare grea și consistentă, primăvara ne oferă o gamă largă de fructe și legume proaspete, care ne ajută să ne hrănim sănătos și să ne încărcăm cu vitamine și minerale esențiale.

Este momentul ideal pentru a ne experimenta noi rețete și pentru a încerca preparate noi și sănătoase.

Un alt aspect important al primăverii este că acesta aduce cu el o schimbare în garderoba noastră.

Începem să ne pregătim pentru vremea mai caldă și pentru activitățile din aer liber, iar aceasta înseamnă că trebuie să facem schimbări în hainele noastre. Este momentul ideal pentru a cumpăra haine noi și pentru a ne pregăti pentru noul sezon.

În concluzie, primăvara este un anotimp minunat care ne oferă multe motive de bucurie și de optimism. Este perioada în care natura se trezește la viață și în care noi ne simțim mai pozitivi și mai energici.

Este momentul în care putem să ne regăsim noi pasiuni, să ne facem planuri noi și să ne propunem noi obiective. Primăvara ne oferă oportunitatea de a ne împrospăta și de a ne pregăti pentru noul început.

Este momentul perfect pentru a petrece timp în aer liber și pentru a face activități care ne plac.

Putem să mergem în parc, să facem drumeții în natură, să ne plimbăm cu bicicleta sau să jucăm fotbal. Aceste activități ne ajută să ne simțim mai bine și să ne încărcăm cu energie pozitivă.

De asemenea, primăvara este și momentul în care putem să ne bucurăm de preparatele noi și sănătoase.

Putem să experimentăm noi rețete și să ne pregătim pentru sezonul estival. Fructele și legumele proaspete ne ajută să ne hrănim sănătos și să ne încărcăm cu vitamine și minerale esențiale.

În final, primăvara este perioada în care natura ne inspiră și ne motivează să fim mai buni și să ne dezvoltăm noi abilități. Este momentul în care ne putem face noi planuri și să ne propunem noi obiective.

Este perioada ideală pentru a ne concentra pe noi înșine și pentru a ne dezvolta ca persoane. Haideți să profităm de această perioadă minunată și să ne bucurăm de tot ceea ce ne oferă!

Compunere lungă despre primăvară 2

„Magia primăverii”

Primăvara este ca o carte deschisă, plină de povești nespuse. Chiar dacă vine în fiecare an, întotdeauna mă surprinde cu spectacolul său.

Când ies din casă, simt că intru într-o lume de basm. La fiecare pas, natura îmi dezvăluie o nouă minune.

Copacii încep să își arate primele frunzișuri, delicate ca aripile unui fluture. Lalelele și narcisele își ridică capetele colorate, oferind un spectacol vizual care îți taie răsuflarea.

Pe câmpii, margaretele se deschid într-un dans plin de viață, iar la marginea pădurii, viorelele își răspândesc parfumul delicat.

Nu pot să nu observ copiii care profită de primele zile călduroase.

Jocurile în aer liber, râsetele și voia bună îmi aduc aminte de propriile mele amintiri de primăvară, de când eram eu copil.

Îmi amintesc cum mă întreceam cu prietenii în a găsi primul trifoi cu patru foi sau cum ne bucuram de primele înghețate ale sezonului.

Pe râu, lebedele și rațele se întorc și ele, aducând cu ele promisiunea unor zile lungi și liniștite de primăvară. Văzându-le, inima îmi tresaltă de bucurie.

O plimbare pe străzile orașului în acest anotimp este ca o călătorie într-un tablou viu, unde fiecare colț are propria sa poveste.

Primăvara, cu magia și frumusețea ei, îmi reamintește de cât de minunat este să trăiești și să te bucuri de fiecare moment.

Compunere lungă despre primăvară 3

„Visul unei nopți de primăvară”

De când am deschis ochii într-o dimineață proaspătă de martie, am știut că acea zi va fi specială.

Căldura soarelui a alungat umbrele iernii, permițând naturii să-și desfășoare magia.

Am ales să mă aventurez în pădure, unde copacii își îmbrăcau noi frunze, iar florile răsăreau timid din pământ.

Pe măsură ce mă adânceam în pădure, am observat cum animalutele, precum veverițele și iepurii, se jucau vesel, profitând de noile daruri ale primăverii.

Pădurea, care în timpul iernii părea adormită, acum vibra de viață și energie.

Am găsit un loc liniștit lângă un pârâiaș, unde apa curgea cristalină, reflectând razele soarelui.

M-am așezat pe o piatră, lăsându-mă purtat de cântecul păsărilor și de susurul apei. Închizând ochii, m-am imaginat dansând într-un vârtej de petale de flori, în timp ce un cor de fluturi și albine acompaniau melodia primăverii.

Când am deschis din nou ochii, soarele începea să apună, colorând cerul în nuanțe de roz și portocaliu.

A fost o zi magică, în care am simțit cu adevărat spiritul și frumusețea primăverii.

Compunere lungă despre primăvară 4

„Secrete dezvăluite de primăvară”

De când sunt mic, am considerat primăvara ca fiind un fel de magie.

O perioadă în care lumea se transformă și își arată secretele pe care le-a ținut ascunse toată iarna.

Pe măsură ce zilele devin mai lungi și luminoase, parcul din apropierea casei mele începe să se umple de culoare.

Florile încep să răsară timid, și în scurt timp, transformă pajiștile într-o paletă variată de culori și parfumuri.

Crocușii sunt primii care își arată petalele violete, urmați de lalele și narcise.

La școală, fiecare pauză este o ocazie de a ne bucura de căldura soarelui.

Am observat că zâmbetele sunt mai des întâlnite, iar glumele și râsetele răsună în curtea școlii. Profesorii ne vorbesc despre renașterea naturii, și ne propun excursii în aer liber.

În weekend, cu familia, explorăm pădurea din apropiere. Sub copaci, pământul este presărat cu ghiocei și violete.

Mă minunez de fiecare dată când văd animăluțe, precum iepurași sau veverițe, care ies din ascunzători și se joacă printre copaci. E o bucurie să îi vezi atât de fericiți și energici.

Primăvara este, în esență, un timp de renaștere și un prilej de a ne reaminti cât de frumoasă și plină de surprize este lumea în care trăim.

Compunere lungă despre primăvară 5

„Festivalul florilor”

Primăvara, în orașul meu, este marcată de un eveniment special: Festivalul Florilor. Este momentul în care străzile se umplu de culoare, muzică și bucurie.

Festivalul începe într-o dimineață însorită de aprilie.

Corturile colorate apar peste tot, fiecare vânzător prezentându-și creațiile florale cu mândrie.

De la buchete tradiționale la aranjamente moderne și exotice, varietatea este uimitoare. Nu doar florile sunt vedetele festivalului, ci și artizanii care vin cu bijuterii, obiecte decorative și delicii culinare.

Pe lângă cumpărături, sunt organizate și diferite activități. Copiii participă la ateliere de pictură pe față sau creează coronițe din flori. Adolescenții, la rândul lor, se pot bucura de concerte și spectacole de stradă.

Dar punctul culminant al festivalului este parada. Aici, carul alegoric al primăverii este condus de o domnișoară îmbrăcată ca o zeiță a naturii, înconjurată de copii costumați în fluturi, albine și păsări.

Muzica, dansul și veselia se combină, creând un spectacol memorabil.

Când se lasă seara, focurile de artificii luminează cerul, încheind festivalul cu o notă de magie. În inima mea, aceasta este esența primăverii: o celebrare a vieții, culorilor și a momentelor frumoase petrecute împreună.


error: