Compunere despre vară

În acest articol vă voi prezenta 10 compuneri de nota 10 despre vară.

Primele 5 compuneri despre vară sunt mai lungi iar celelalte 5 compuneri de vară sunt mai scurte, așadar vedeti voi care vă e mai de folos.

Vezi și:

Compuneri lungi despre vară

Compunere lungă despre vară 1

compunere despre vara

Vara este unul dintre cele mai îndrăgite anotimpuri ale anului. Este momentul în care vremea se încălzește și soarele își face simțită prezența mai mult decât oricând.

Vara ne aduce un sentiment de libertate și de aventură și ne invită să ieșim din rutina zilnică și să explorăm lumea din jurul nostru.

Unul dintre cele mai frumoase aspecte ale verii este că ne aduce multe oportunități de a petrece timp în aer liber și de a ne bucura de natură.

Putem să mergem la plajă și să ne răcorim în apa mării, să facem drumeții în munți sau să ne plimbăm prin parcuri și grădini botanice.

Este momentul perfect pentru a face activități care ne plac și care ne ajută să ne simțim bine și să ne relaxăm.

Pe lângă frumusețea naturii, vara ne aduce și multe oportunități de a ne dezvolta și de a învăța lucruri noi. Este momentul perfect pentru a ne face noi prieteni și pentru a petrece timp cu persoanele dragi.

Putem să ne înscriem la cursuri și să învățăm lucruri noi, sau putem să ne implicăm în voluntariat și să ajutăm comunitatea în care trăim.

Un alt aspect important al verii este că acest anotimp ne aduce multe beneficii pentru sănătatea noastră. Aerul proaspăt și mișcarea în aer liber ne ajută să ne simțim mai pozitivi și mai energici.

Este momentul ideal pentru a face mișcare în aer liber, pentru a merge cu bicicleta sau pentru a face o plimbare în parc. Aceste activități ne ajută să ne menținem sănătoși și să ne încărcăm cu energie pozitivă.

Vara este, de asemenea, momentul în care putem să ne bucurăm de gastronomie. Este momentul în care putem să ne hrănim cu fructe și legume proaspete și să experimentăm preparate noi și delicioase.

Este momentul perfect pentru a organiza grătare și pentru a petrece timp cu prietenii și familia în jurul mesei.

În concluzie, vara este un anotimp minunat care ne aduce multe oportunități de a ne bucura de frumusețea naturii și de a ne dezvolta noi abilități.

Este momentul perfect pentru a petrece timp în aer liber, pentru a face activități care ne plac și care ne ajută să ne simțim bine.

Este momentul ideal pentru a ne menține sănătoși și pentru a ne hrăni cu preparate sănătoase și delicioase. Haideți să profităm de vara și să ne bucurăm de toate frumusețile și beneficiile pe care le aduce cu ea!

Compunere lungă despre vară 2

Vara, anotimpul magic ce ne îmbie cu căldură și lumină, își face apariția în viața noastră cu o strălucire ce nu poate fi trecută cu vederea.

Începând cu sfârșitul lunii iunie, natura își îmbracă straie multicolore, iar soarele își etalează razele strălucitoare deasupra capetelor noastre.

Țărmurile mării devin destinații de vacanță, ademenind cu valurile lor albastre și cu nisipul fin și auriu. Copiii își lasă grijile în urmă și își petrec zilele construind castele din nisip sau aventurându-se în apa mării, în timp ce părinții se relaxează pe șezlonguri, bucurându-se de un moment de respiro.

În orașe, terasele se umplu de oameni care savurează înghețată și băuturi răcoritoare. Parcurile sunt pline de râsete și voie bună, fiecare copac devenind un adăpost râvnit împotriva căldurii apăsătoare.

Piscinele devin oaze de răcoare unde tineri și bătrâni se adună pentru a scăpa de arșiță.

Vara este și anotimpul fructelor și legumelor coapte. Piețele se umplu de culori și arome, iar roșiile zemoase, piersicile dulci și pepenii crocanți sunt doar câteva dintre delicatesele ce ne încântă papilele gustative.

Dar vara nu este doar despre distracție și relaxare. Este și despre muncă asiduă în câmp, unde fermierii își petrec zilele cultivând și îngrijind plantele.

Este despre responsabilitate și respect față de natură, despre a aprecia ceea ce ea ne oferă.

Vara aduce și furtuni impresionante, ce ne amintesc de puterea și măreția naturii.

Fulgerele strălucesc pe cerul întunecat, iar tunetele răsună în depărtare, creând un spectacol uimitor și uneori înfricoșător.

Când soarele apune, serile de vară devin magice. Cerul se îmbracă în nuanțe de roz și portocaliu, iar briza ușoară aduce cu sine aromele florilor de tei și iasomie.

Este momentul ideal pentru plimbări lungi, discuții cu prietenii sau citirea unei cărți bune.

Vara este un anotimp al contrastelor și al bucuriilor simple. Este un moment de reflecție și recunoștință, o invitație la a ne bucura de fiecare clipă și a aprecia frumusețea din jurul nostru.

Fie că ne relaxăm pe plajă sau ne bucurăm de roadele muncii noastre, vara ne oferă ocazia de a ne reconecta cu noi înșine și cu cei dragi, într-un cadru natural vibrant și plin de viață.

Compunere lungă despre vară 3

Vara, acest anotimp luminos și plin de culoare, își face simțită prezența în fiecare colț al naturii. Soarele strălucește puternic pe cerul azuriu, iar zilele lungi ne îmbie să petrecem cât mai mult timp afară, bucurându-ne de frumusețea înconjurătoare.

Când mă gândesc la vara, primul gând care îmi vine în minte este cel al vacanței.

O perioadă în care ne putem desprinde de griji și rutină, pentru a ne dedica aventurilor și descoperirilor.

Fie că e vorba de o escapadă la mare, unde valurile albastre ale mării spală țărmurile aurii, fie că e vorba de o drumeție în munte, unde aerul rece și cristalin ne umple plămânii, vara este perioada perfectă pentru aceste aventuri.

Câmpurile se întind până la orizont, îmbrăcate în nuanțe de verde și auriu, unde macii roșii dansează grațios sub adierea vântului.

Oricine trece pe lângă un astfel de peisaj nu poate rămâne indiferent. Vara transformă totul într-un tablou viu, colorat și vibrant.

Copiii se bucură cel mai mult de această perioadă. Parcurile se umplu de râsete și voie bună. Fie că se joacă în nisip, se cățără pe echipamentele de joacă sau se răcoresc sub stropii de apă din fântâni arteziene, bucuria lor este contagioasă.

Dar vara nu este doar despre distracție și relaxare. Este și perioada în care natura ne oferă darurile sale generoase: fructe dulci și suculente, legume proaspete și sănătoase.

Piața devine un carnaval de culori și arome, unde cumpărătorii se îmbulzesc să aleagă cele mai frumoase roade.

Seara, când soarele se așează liniștit pe orizont, cerul se colorează în nuanțe de roz, portocaliu și violet. Este momentul perfect pentru a sta pe terasă sau în grădină, savurând o limonadă rece sau ascultând ciripitul greierilor.

Noptile de vară au magia lor proprie, cu cerul presărat de stele și cu lumina licuricilor care dansează în întuneric.

În concluzie, vara este un anotimp al contrastelor și al bucuriilor simple. Ne oferă atât momente de liniște și relaxare, cât și aventuri și descoperiri.

Este perioada în care natura își arată splendoarea în toată amploarea ei și ne invită să ne bucurăm de fiecare clipă petrecută sub razele sale calde.

Compunere lungă despre vară 4

Vara este anotimpul meu preferat. Când vine vara, natura se trezește la viață. Copacii sunt îmbrăcați în frunze verzi, iar florile își deschid petalele în mii de culori.

Câmpiile devin un covor de aur datorită grâului copt, și oriunde te uiți, totul pare să zâmbească sub razele soarelui strălucitor.

Dimineața, răcoarea ușoară și cântecul păsărilor mă trezesc din somn. Aerul proaspăt mă invită să ies afară.

Pe străzi, copiii se joacă, râzând și alergând cu baloane colorate. În parcuri, familii întregi petrec timp împreună, savurând o înghețată sau pur și simplu stând pe iarbă, povestind.

La mare, plaja devine locul preferat al multora. Valurile albastre bat molcom la mal, iar nisipul fin se încinge sub tălpile noastre.

Oamenii se bronzează, construiesc castele de nisip sau se răcoresc în apă. Mirosul de sărățime este peste tot și se combină cu aroma mâncărilor specifice litoralului.

Serile de vară sunt speciale. Cerul se colorează în nuante de roz, portocaliu și violet, iar lumea se pregătește pentru o noapte liniștită.

Se aud ciripituri de greieri și, uneori, strălucirea licuricilor în noapte îmi amintește de magia acestui anotimp.

Vara, cu zilele ei lungi și nopțile ei calde, îmi aduce mereu bucurie și amintiri frumoase. Fiecare moment petrecut în această perioadă este un dar pe care îl valorizez la maximum.

Compunere lungă despre vară 5

Toată lumea are o vară de neuitat în amintiri, o vară care pare desprinsă parcă dintr-un basm.

Pentru mine, acea vară a venit când aveam 15 ani. Totul a început cu o casă veche, moștenită de la un străbunic pe care abia dacă îl cunoșteam.

Casa era situată la marginea satului, având în spate un pădure densă și în față un câmp vast cu flori sălbatice.

La început, totul părea obișnuit. Zilele erau calde, pline de soare, iar serile răcoroase. Însă, după câteva zile, am descoperit un drumuleț ascuns în pădure, care părea să mă cheme să îl explorez.

Am decis să îl urmez și, după o oră de mers, am ajuns la o poiană magică. În mijlocul ei se afla o fântână veche, înconjurată de fluturi luminoși care zburau fără grabă.

Curios, am privit în adâncul fântânii și am văzut o lumină albastră strălucitoare.

În fiecare zi, m-am întors la acea poiană. Am citit cărți lângă fântână, am ascultat păsările cântând și am visat cu ochii deschiși. Mi se părea că timpul se oprește în loc acolo, și toate grijile lumii dispăreau.

Pe măsură ce vara se apropia de sfârșit, am început să aduc prieteni la poiana mea secretă.

Am povestit, am râs și am construit amintiri de neuitat. În ultima zi de vacanță, am lăsat un bilet lângă fântână, mulțumind pentru toate momentele magice pe care le-am trăit acolo.

Chiar și acum, după atâția ani, când mă gândesc la acea vară, un zâmbet îmi apare pe față.

Acea poiană, acea fântână și lumina ei albastră vor rămâne mereu în inima mea ca simbol al unei veri magice.

Compuneri scurte despre vară

Compunere scurtă despre vară 1

Vara s-a așezat molcom peste oraș, îmbrățișând fiecare clădire, parc și suflet cu căldura sa blândă. În fiecare dimineață, razele soarelui penetrează ferestrele, invitând oamenii să iasă și să salute o nouă zi.

Străzile, de obicei aglomerate, par acum să respire mai ușor, în ritmul lent al verii.

Copiii, cu obrajii înroșiți de soare, își găsesc refugiu în parcurile orașului.

Balansoarele par să cânte cântece vechi, iar alergatul printre stropii de apă din fântâni amintește de magia copilăriei. Gelateriile devin centre de atracție, unde fiecare înghețată colorată se topește mai repede decât am dori.

Seara, terasele se umplu de râsete și discuții până târziu. Luminițele colorate atârnate deasupra mesei dansează în vânt, creând o atmosferă de basm.

Pe cer, stelele par să se apropie mai mult de pământ, de parcă ar vrea să audă poveștile noastre.

Vara este un dans. Un dans al văzduhului cald, al apei reci, al inimilor care băteau cu pasiune. În aceste zile, lumea pare să uite de griji și să se piardă în ritmul anotimpului iubirii.

Compunere scurtă despre vară 2

E vară! Yuhuu! Cum știu asta? Pentru că soarele mă trezește în fiecare dimineață, dornic să mă joace afară.

Când ies din casă, strada mea arată ca un covor mare de flori colorate. Doamna Maria, vecina de la parter, a pus la fereastră ghivece cu flori care miroase super bine.

În parc, toți prietenii mei sunt gata pentru aventuri. Jucăm fotbal, ne cățărăm pe echipamente și, câteodată, chiar facem concurs de cine stă mai mult sub dușul așa-numitului „ciuperca” fără să fugă. Brrr, e rece, dar e super distractiv!

La prânz, mama face mereu ceva gustos. Ador pepenele roșu. E ca o bomboană naturală, super mare!

După prânz, stau pe balcon și citesc. Păsările cântă lângă mine și e ca și cum ar face un concert doar pentru mine.

Seara, după ce mănânc, ies iar în fața blocului. Prietenii mei și cu mine ne jucăm de-a v-ați ascunselea sau prinderea până se face întuneric.

Stelele apar pe cer și mi se pare că fiecare e ca o lumină mică care ne păzește.

Vara e cea mai cool perioadă. Mă simt ca un explorator și abia aștept fiecare zi nouă!

Compunere scurtă despre vară 3

În fiecare vară, soarele parcă râde mai luminos pe cerul albastru.

Mereu mă gândesc la zilele petrecute la bunici, într-un sat mic și cochet.

Grădina lor este plină de legume și fructe, și aroma de roșii coapte sau piersici dulci îmi umple nările.

După-amiaza, după o zi de joacă, mă opream la umbră, sub cireșul bătrân, și mă delectam cu fructe dulci și zemoase.

Fiecare seară se încheia cu povești și râsete la lumina licăririi focului de tabără.

Compunere scurtă despre vară 4

Soarele verii mă poartă mereu cu gândul la vacanțele petrecute la bunici, într-un sat pitoresc și liniștit.

Bunica avea o grădină mare, plină de culori și arome.

Fiecare colț al ei ascundea o poveste.

Erau rânduri de roșii strălucitoare, ca niște mărgăritare roșii pe care le culegeam și le mâncam direct, simțind gustul lor dulce și suculent.

La prânz, sub cireșul falnic din curte, mă adăposteam de soarele arzător.

Cireșele, dulci și zemoase, erau gustarea perfectă.

Pe măsură ce ziua se lăsa, mă alăturam bunicilor la masa din curte, unde povesteam, râdeam și ne bucuram de produsele grădinii, preparate cu dragoste.

Compunere scurtă despre vară 5

Verile pentru mine sunt sinonime cu aventura. De când eram mic, m-am îndrăgostit de explorare.

Într-o zi de august, am decis să mă aventurez în pădurea de lângă casa noastră.

După câteva ore de plimbare printre copaci înalți, am descoperit un lac secret.

Acesta părea uitat de lume, înconjurat de sălcii care își țineau crengile leneșe în apă.

Amintirea orei petrecute acolo, privind cerul reflectat pe suprafața limpede a lacului și ascultând zgomotul suav al naturii, rămâne neprețuită pentru mine.


error: